VIDEO: Saaremaa sadama kaudu tahetakse hakata kaupu vedama (7)

Tallinna Sadamal on soov hakata esialgselt kruiisisadamaks ehitatud Saaremaa sadama kaudu ka kaupa vedama, kuna ristluslaevade külastusmaht pole seni veel saavutanud loodetud tulemust.

“Me ei muuda teda ümber kaubasadamaks. Me tahame laiendada tema funktsioone,” ütles Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp “Aktuaalsele kaamerale”. Tema sõnul on eesmärk kasutada sadamat võimalikult efektiivselt ära. Veetav kaup oleks Ratassepa kinnitusel põhiliselt kohalik, transiiti väga suurel määral ilmselt ei tule.

Saaremaa ettevõtjate seas läbi viidud küsitluses peeti kaubasadama ideed igati positiivseks. “50% ettevõtetest toetasid seda ja isegi 21% küsitletutest arvab, et neid puudutaks see otseselt. See on väga suur protsent,” rääkis Saaremaa ettevõtjate liidu juhatuse esimees Robert Pajussaar.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)