Saaremaa juustud said kvaliteedimärgid

Põllumajandus-kaubanduskoda andis Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi kolmele Saaremaa piimatööstuse juustule. Pääsukesemärki võivad nüüdsest kanda Sõbra juust, suitsutatud Kadaka juust ja suitsutatud Kadaka juust küüslauguga.

Pääsukesemärk on kvaliteedi- ja päritolumärk ja see antakse toodetele, mille põhitooraine on eestimaist päritolu ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. Saaremaa piimatööstuse juht Andi Saagpakk tunnistas, et tööstus polegi varem pääsukesemärki taotlenud, kuid nüüd, kui sellega tegeleti, läks kohe õnneks.

“Piimatööstuse jaoks on see kindlasti hea tunnustus, sest põllumajandus-kaubanduskoja antavad märgid on rahva seas päris teadvustatud, seega ma usun, et see on üks parimatest tunnustustest,” ütles Saagpakk Saarte Häälele. Ta nentis, et kõnealune märk tähendab ju paljuski seda, et toode on valmistatud puhtalt Eesti toorainest. “Meil sellega probleemi pole, meil on kõik kodumaine ja isegi veel saaremaine tooraine,” märkis Andi Saagpakk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)