Mustjala segakoor sai 15-aastaseks (6)

Mustjala segakoor sai 15-aastaseks

Foto: Kalle Kolter

Külmal 12. veebruari õhtupoolikul ootasid Mustjala rahvamajas kaksteist koorilauljat ja dirigent Imbi Kolk kuulajaid koori viieteistkümnenda sünnipäeva kontserdile-vastuvõtule. Ja publikut kogunes päris palju, nende hulgas nii mitmedki koori endised lauljad.

Mitmekesist kava alustati nelja lauluga, pärast mida said pealtvaatajad pildiesitluse kaudu ülevaate koori tegevusest, alustades selle loomisest kuni hetkeni, mil koor sai üheksa-aastaseks. Siis jätkati lauludega – nüüd kõlasid popurriiks põimitud rahvuslikud laulud “Kungla rahvast” “Tuljakuni”. Edasi jätkus slaidiprogramm ja kava lõpetas koor popurriiga oma lemmik-talvelauludest.

Siis saabus õnnitluste aeg. Alguse tegi lahti segakoor ise, kes õnnitles oma armast dirigenti lauluga “Ei saa mitte vaiki olla”. Siis kõlas Helje Raaperi tehtud lõbus regilaul segakoorist endast, millesse autor oli põiminud kogu praeguse kollektiivi.

Mustjala segakoor sündis 12. veebruaril 1996. Koori asutajaliikmed on Kalle Kolter ja Tiiu Lõhmus. Peale nende kahe laulab kooris alates esimesest päevast kuni tänaseni veel kuus liiget. Hetkel on kooris 13 lauljat. Mustjala segakoori laul on kõlanud nii Saare- kui ka mandrimaal, aga ka Rootsi kruiisilaeval, kus enne läinud jõule anti kontsert kahel järjestikusel õhtul. Eriti ilus on aga see, et meie oma koori laul kaunistab praktiliselt kõiki Mustjala valla üritusi.

Monika Põld
Mustjala rahvamaja juhataja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)