Laimjala vallavanem kummutab kommentaatorite väiteid (34)

Laimjala sotsiaalnõuniku konkursi tulemused tekitasid Saarte Hääle internetikommentaariumis vastakaid arvamusi. Oli neid, kes nõunikuks valitud Rohta Lemberit kiitsid, kuid oli ka neid, kes tahtnuks sel kohal näha kedagi teist. Vallavalitsust süüdistati lausa korruptsioonis, kuna tegemist on vallavolikogu esimehe abikaasaga, kes pealegi ei vastavat konkursil esitatud tingimustele.

Laimjala vallavanem Vilmar Rei nentis, et teiste konkursil osalejate huvides ei sooviks ta tegelikult teemat rohkem kommenteerida, kuna kõigil, kes osalesid, on praegu olemas töökoht, ning tema teada vähemalt mõne osaleja puhul uue koha otsimisele hästi ei vaadatud. “Kurb oleks, kui inimene veel seetõttu töökoha kaotab,” märkis Rei.

Vallavanema sõnul on väikeses vallas kahjuks nii, et tõeliselt häid tegijaid on vähe ja paljud neist on ka omavahel väga tihedalt-lähedalt seotud. “Kahju, kui selliste pahatahtlike, kogu perele ja sõpradele valusate kommentaaride pärast ka need viimased peitu poevad,” leidis Rei, kinnitades, et seda “oma” eelistamist siinkohal kindlasti ei olnud ning otsustamisel osales kuus inimest nii vallavalitsusest kui ka sotsiaalkomisjonist.

Rei sõnul olid kõik kandidaadid otsustajatele väga hästi teada ning see, et valik tehti üksmeelselt, tekitab hea tunde – on ju sotsiaalvaldkond omavalitsuses üks raskemaid ning kuna Rohta Lember on kohalik inimene, tunneb ta vallaelu ja inimesi põhjalikult.

“Väheoluline ei ole ka see, et maksutulu jääb kohaliku inimese puhul valda,” lisas vallavanem, kelle jaoks ainult paber (tunnistus) ei saa sellise töökoha puhul vähemalt tema silmis kõige olulisem olla, sest valed otsused sotsiaalvaldkonnas on väikeses kogukonnas väga valusad.

“Konkursitingimustes ei olnud meil nõutud, et sotsiaal-nõunikul peab olema erialane haridus,” kummutas Laimjala vallavanem arvamuse, nagu oleks konkursi tingimusi rikutud. Rei on oma sõnul veendunud, et vallavanemana ei saa ta teha ega kujundada ühtegi otsust, võttes arvesse anonüümseid internetikommentaare. Praegune Laimjala sotsiaal-nõunik Ellen Sepp läheb 1. aprillist pensionile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)