Juhtkiri: Hooletus või hoolimatus?

On kummastav, et üks riigiasutus, antud juhul siis Kuressaare väikelastekodu, ei ole suutnud mitme aasta jooksul täita päästeameti ettekirjutust, seda enam, et asutusel raha oli ja maavanema kinnitusel võinuks 2009. aasta ülejäägi eest, mis kanti 2010. aastasse (500 000 krooni) paigaldada vajalikud tuletõkkeuksed.

Me väga loodame, et väikelastekodu juhtkond ei ole elanud mentaliteedi “meiega nagunii ei juhtu” kohaselt, arvates, et igasugu ettekirjutused on lihtsalt tüütud paberid, mille mittetäitmisele nagunii mingeid sanktsioone ei
järgne. Kui erafirmale kirjutatakse sellistel puhkudel trahvikviitung, siis riigiasutusega ei tehta reaalses elus ju mitte midagi. Ehkki me veel täpselt ei tea, mis põhjustas katastroofi Haapsalu väikelastekodus, oleme ilmselt kõik seda meelt, et nii valusaid õppetunde ei ole vaja meist mitte kellelegi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)