Eile anti kätte Saaremaa Fondi aastastipendiumid

Eile anti kätte Saaremaa Fondi aastastipendiumid

PALJU ÕNNE!: Kuressaare ametikoolis sotsiaalhooldust õppival viielapselise pere emal Kai Albertil, kes pälvis õppiva pere stipendiumi, surub kätt Saaremaa Fondi ühe asutaja Peeter Palu tütar Ülle Kraft (vasakul).
Foto: Egon Ligi

Eile jagati Kuressaares Uus-Roomassaare tänaval asuvas villas Smaragd pidulikult kätte Saaremaa Fondi 2011. aasta stipendiumid.

Saaremaa Fondi üks asutajatest Jüri Saar märkis, et üheksa aasta jooksul on olnud palju neid, keda fond on suutnud aidata, ja veel rohkem on olnud neid, kes on seda stipendiumi küsinud. “Aga nagu elus ikka, kõik ei pruugi saada, aga alati on võimalus taotleda järgmisel aastal,” sõnas Saar. Ta avaldas rõõmu selle üle, et tänukirjad stipendiaatidele anti üle just eile, peetripäeval, fondi ühe asutaja Peetri [Palu] nimelisel päeval.

Õppiva pere stipendiumi andsid selle pälvinud peredele koos käepigistuse ja puuviljakorviga üle fondi loojad Vjatšeslav Leedo, Jüri Saar ja Peeter Palu tütar Ülle Kraft. Õppiva pere aastastipendiumi pälvisid Kuressaare ametikooli sotsiaalhoolduse eriala II kursusel teadmisi omandav viielapselise pere ema Kai Albert, TÜ Pärnu kolledžis kolmandat aastat sotsiaaltööd tudeeriv Kätlin Poopuu ning Kuressaare ametikooli I kursusel teabegraafikat õppiv Kadi ja Mainori kõrgkooli 2. kursuse infotehnoloogia tudeng Aare Trave.

Peeter Palu nimeline stipendium anti üle mereakadeemia merendusteaduskonna hüdro-graafia eriala 3. aasta üliõpilasele Joonas Uustulndile. Tallinna Sadama nimelise stipendiumi sai Eesti mereakadeemia merendusteaduskonna sadamamajandamise eriala 3. aasta üliõpilane Maria Kirjušetškina.

AS-i Tallinna Sadam juhatuse liige Allan Kiil märkis, et need uued meremehed, kes tulevad, ja uued laevaomanikud, kes täna mereakadeemiat lõpetavad, ongi need, kes tegelikult seda merepoliitikat peavad edasi viima, et Eesti lippu meredel rohkem näha oleks. “Et ka see lipp ja eestikeelne meremees jõuaksid kaugemale,” lausus ta.

Õppiva pere stipendiumi suurus on 640 eurot, Peeter Palu ja Tallinna Sadama nimelise stipendiumi suurus 1600 eurot. Maria Kirjušetškina ütles Saarte Häälele, et tema püüab seda raha kasutada näiteks keelte õppimiseks. “Tahan juurde õppida keeli, soome, rootsi ja inglise keelt. Juba registreerisin ennast pühapäeval algavale soome keele kursusele,” lausus ta. Saaremaa Fondi asutasid 2001. aastal heategevuslikul eesmärgil Peeter Palu, Jüri Saar ja Vjatšeslav Leedo.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 154 korda, sh täna 1)