Turu üürniku all-üürnikust sai üürnik (1)

Kuressaare linnavalitsuse ja OÜ Veskimaja Hoov vahel sõlmitud linna turu üürileping, mis jõustus 2011. aasta algusest, muudeti 1. veebruarist selliselt, et senisest allüürnikust Nordkapp Grupp OÜ-st sai üürnik.

Turu rendikonkursi võitnud Veskimaja Hoov OÜ tegevjuht Fleur Sprenk tunnistas alles 16. detsembri Saarte Hääles, et tema strateegiline partner on BBP Kaubandus Grupp OÜ, mis oma kodulehe järgi tegeleb Poola päritolu liha maaletoomisega.

Äriregistri andmeil seob kahte osaühingut, BBP Kaubandus Gruppi ja nüüdsest turgu rentivat Nordkapp Gruppi vaid see, et mõlemad on Jõelähtme vallas registreeritud ettevõtted. “Iseenesest oli Veskimaja Hoov OÜ rendipakkumisse sisse kirjutatud soov ja õigus anda konkursi võitmise korral turg allüürile oma strateegilisele partnerile, kelleks on siis Nordkapp Grupp OÜ,” selgitas asjade sellist kulgu abilinnapea Kalle Koov, lisades, et allüürile andmine oli lubatud ka konkursi tingimustes.

Koovi sõnul andiski linnavalitsus Veskimaja Hoov OÜ-le kõigepealt nõusoleku all-üürilepingu sõlmimiseks, kuid arvestades poolte soove, koostööd ja ratsionaalsust olla üürisuhetes turul tegelikult tegutseva ettevõtjaga, nõustus linn sõlmima üürilepingu Nordkapp Grupp OÜ-ga.

Abilinnapea märkis, et viimasel lasub lisaks kohustusele turul majandustegevust korraldada ka kohustus teha investeeringuid turul asuvasse linna varasse. “Senine koostöö on sujunud, loodan, et kevadeks muutub ka turu välisilme,” lausus Koov.

Koov lubas, et linnakodaniku jaoks ei muutu kindlasti midagi halvemaks. “Uue üürniku turule tulek toob meile linnakodanikena pigem ootuse parema ja mitmekesisema turutegevuse järele,” avaldas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)