Sõrve tuletornilinnak sai miljon eurot toetust (4)

EAS-i juhatus otsustas eile toetada piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmes külastuskeskkonda arendava projektina ka Sõrve tuletornilinnakut 1 267 633 euro (17 miljoni krooni) suuruse summaga. Eriti hinnatavaks teeb toetuse see, et rahastuse sai vaid seitse projekti üle Eesti ning taotlejate rahasoovid ületasid jaotatava kümnekordselt. Nii jäi rahast ilma näiteks Kuressaare linn, kes soovis saada raha linna keskväljaku arendamiseks.

Andro Roosileht MTÜ-st Sõrve Külastuskeskus ütles, et nüüd saab hakata tegelema hoonete täpsema projekteerimise ja ehitushanke ettevalmistamisega. Reaalne ehitustegevus võiks Roosilehe sõnul alata 2011. a suvel ja kui kõik hästi läheb, siis võiks külastuskeskuse avada juba aastal 2012.

Roosileht märkis, et see toetus tuli vaid tänu sõrulastele ja saarlastele, kes teda toetasid taotluse koostamisel ja esitamisel. Tema kinnitusel oli väga hea koostöö ka Torgu vallavolikogu ja vallavanemaga. EAS-i juhatus otsustas rahastada ka Lottemaa teemapargi, Kiviõli seiklusturismikeskuse, Audru ringraja, Rakvere linnuse, Narva-Jõesuu rannaala ja Kärdla sadama väljaarendamise projekti. Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatavast meetmest anti toetust 17 miljoni euro ulatuses.

Tuletornilinnaku tutvustuses öeldakse, et selle väljaarendamine loob külastajatele atraktiivse ja võimsaid elamusi pakkuva turismiobjekti, kuhu tuleb mitmeid püsiekspositsioone ja töötubasid. Projekti elluviimise tulemusel külastab Sõrve sääre tippu umbes 75 000 inimest aastas, keskmine objektil viibitud aeg pikeneb kolme tunnini, kõrghooajal tekib piirkonda umbes 48 kaudset töökohta ja piirkonda lisandub investeeringuid ca 6,58 mln euro ulatuses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)