Vargaplika läheb vangi (3)

Eile tunnistati 22-aastane sarivaras Evelin Kuressaare kohtumajas vargustes süüdi ning talle mõisteti üks aasta ja seitse kuud reaalset vangistust.

Üheksa varguse eest kohtu alla antud ja 1. veebruarist vahi alla võetud Evelin puhkes kohtuotsust kuuldes nutma. Möödunud nädalal palus ta kohtus, et saaks veel ühe võimaluse, kuid kohus ei pidanud seda võimalikuks, tuues põhjuseks, et Evelin ei ole teinud varasematest karistustest oma järeldusi ja hakkas taas kuritegusid toime panema kohe, kui oli eelmisel suvel vanglast vabanenud.

Kolmel korral kohtu ees seisnud Evelin vabanes vanglast mullu juulis. Vaid kuu aega hiljem läks ta jälle vargile, näpates alkoholi ja kosmeetikat. 16. novembril mõistis kohus talle nende varguste eest tingimisi vangistuse. Juba kolm päeva pärast kohtuotsust tabati Evelin jälle varguselt.

Prokuratuur esitas Evelinile süüdistuse üheksas varguses, millest neli oli toime pandud juba enne novembris tehtud kohtuotsust. Evelin varastas alkoholi nii Maximast kui ka Kihelkonna maanteel asuvast Säästumarketist. Kui piigal mõnel korral õnnestuski varastatud alkoholiga kassaliinist mööduda, siis suudeti ta hiljem tuvastada kaupluse turvakaamera salvestuselt.

Kolm päeva pärast eelmise aasta kohtuotsust peeti Evelin kinni Säästumarketis, kus ta üritas WC-st harja varastada. Detsembri alguses varastas ta Rae poest kohvi ja viina, Selverist rummi. Tänavu jaanuari alguses varastas noor naine ühe Aia tänava maja trepikojast kelgu ja kotitäie kartuleid.

31. jaanuaril tungis ta sisse ühte Kõvera tänava majja ja viis sealt ära digiboksi. Seejärel peeti Evelin kinni ja vahistati. Kohtus möönis neiu, et paljudes tema kuritegudes on oma osa etendanud alkohol. Evelin ütles kohtus ka, et ta tahab alkoholitarvitamisest loobuda, kuid ei saa sellega üksi hakkama. Ka talle määratud kriminaalhooldaja ettekanne kinnitas, et Evelinil on probleeme alkoholiga ja ka võõrutusravi ei ole soovitud tulemusi andnud.

Lisaks vanglakaristusele tuleb Evelinil hüvitada kannatanutele kahju, kokku 72 eurot, tasuda menetluskuluna 417.03 eurot sundraha ja hüvitada õigusabiga seonduvad kulud. Evelinil on õigus kohtuotsus edasi kaevata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 489 korda, sh täna 1)