Saare ettevõtjad seadsid pealinnas tulevikusihte paika

Kolmapäeval Tallinna südalinna hotellis Forum toimunud Saaremaa ettevõtjate liidu (SEL) seminaril “Talendid koju” üritati üheskoos luua paremat tulevikumudelit ning tutvustati muuhulgas ka võimalikele investoritele valdkondi, kuhu võiks tulevikus Saaremaal investeerida.

SEL-i juhatuse esimehe Robert Pajussaare hinnangul läks seminar igati korda. Kui korraldajad olid eelnevalt seadnud endale eesmärgiks saada kohale vähemalt 60 huvilist, siis tegelikult registreeris end üritusele üle 80 inimese ja kohale tuli pisut alla selle.

“Seega oli aktiivsus üle ootuste. Tõsi, seminari üks eesmärkidest oli küll jõuda selgete tulemusteni, aga ega neid tulemusi nii kergelt ja kiiresti kätte ju saa,” ütles Pajussaar Saarte Häälele. Samas märkis ta, et arukaid mõtteid, millest edaspidi kindlasti kasu on, oli osalenutel küll ja veel. “Saame aru, et kui tahame Saaremaal hästi hakkama saada, siis ainult turismindusega välja ei vea. Meil peavad olema ka hästi toimivad tööstused ja ettevõtted, mida siis turism omakorda täiendada saaks,” rääkis ettevõtjate liidu juht.

Mis puutub aga tööstusesse, siis on Pajussaare sõnul kindlasti tarvis välja valida teatud tööstussektorid, millele tasub rohkem tähelepanu pöörata. “Üks neist on kindlasti toiduainetööstus. Teine on mets ja kolmas turvas, mida me reaalselt Saaremaal varadena omame. Just nendega tegelemine vajabki rohkem tähelepanu,” kinnitas ta.

Päris üksi ja oma jõududega ettevõtjad siiski välja vedada ei pruugi. “Kui saaksime juurde ühe kaubasadama või panustataks rohkem laevaühendusse või kas või silda, siis need peaksid ettevõtlust tublisti parandama ja toetama,” tõi Robert Pajussaar näiteid. Lisaks jäi seminarilt kõlama ka see, et kindlasti tuleb praegusi väikeettevõtteid kasvatada suuremaks ja tugevamaks. “Seminaril oli vaja välja valida mingid kindlad sektorid, millega võiks süvitsi edasi minna, ning kolmapäeva õhtul pärast seminari istus koos spetsiaalne töörühm, kus seminari tulemusi arutati,” rääkis SEL-i juht.

Ettevõtjad on Pajussaare kinnitusel veendunud, et sel sügisel tuleb Saaremaal suurem ettevõtlusalane konverents korraldada. “Seal tuleb paika panna selgem indikatsioon, kuidas selle sektori siht peaks olema,” lausus Pajussaar ja lisas, et töörühma praegune ülesanne ongi välja töötada see n-ö kõige edukam sektor. “Arvatavasti tuleb ses osas teha vähemalt üks ajurünnak veel. Arvan endiselt, et Saaremaal läheb väga hästi ja kõik saavad aru, et saarlased on ääretult ettevõtlikud, kuid samas saab alati veel paremini,” oli Pajussaar veendunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)