Diva tahab kokkuhoiu nimel kinoseansse vähendada

Kuressaares oma ööklubi ruumides regulaarselt filme näitav Diva tegi linnavalitsusele taotluse kinoseansside hulga vähendamiseks.

Taotluse alusel soovib kino näitaja teha muudatust lepingus, mis on sõlmitud Kuressaare linna ja Kari Ensio Hiltuneni vahel 2002. aasta detsembris. Leping kohustab osutama avalikku kinoteenust, korraldades filmide näitamist vähemalt kümnel korral igas nädalas kaheksa kuu jooksul ja kuuel korral nädalas nelja kuu jooksul ühes aastas. Diva kogemus on aga näidanud, et paraku kõikidele kinoseanssidele külastajaid ei jätku, mistõttu ettevõte taotlebki filmide näitamise vähendamist viiele korrale igas nädalas.

Klubi programmijuht Kristjan Lillimägi tunnistas, et põhjus, miks kinoseansse vähendada soovitakse, on tõesti vaid see, et aeg-ajalt koguneb filmihuvilisi seansile vaid kümmekond. Ning seda just seetõttu, et nädalas on kas kaheksa või kümme seanssi. “Samas on mõnikord saal väga täis ja siis oleme ka lisaseansse teinud,” märkis ta. Lillimägi sõnul soovivad nad lihtsalt korraga rohkem rahvast saali.

“Et seansil oleks rohkem rahvast ja nad ei hajuks nii laiali. Lisaks saaksime nii ka kulud väiksemaks,” selgitas programmijuht. Kristjan Lillimägi sõnul ei ole Diva linnavalitsuselt oma taotluse osas veel otsust saanud, kuid ta lisas, et linnavalitsus on suhtunud nende soovi positiivselt. “Ma usun, et nad on nõus vastu tulema ja saavad aru, et praegu on ju rasked ajad kõigil,” tähendas Lillimägi, viidates sellele, et filmide näitamisele tuleb neil tihtilugu pealegi maksta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)