Juhtkiri: Mida teha Pöide kirikuga? (4)

Pöide kiriku kehvast, võiks öelda katastroofilisest seisust on palju räägitud ja kirjutatud. Ka üleriigilisi meediaväljaandeid ei ole meie ühe vanima pühakoja saatus külmaks jätnud. Sestap on kosutav tänasest lehest lugeda, et ka kohalik võim ehk Pöide vallavolikogu ei ole mitte käed rüpes istunud, oodates seda imet, mis probleemid sakraalhoonega ükskord iseenesest lahendaks.

Muidugi võib nende ridade lugeja ka öelda, et milleks me üldse peame ühe “rõhujate kantsi” taastama. Toimetus on seisukohal, et siiski peame. Kannab ju kirik, mis on olnud aastasadade vältel oluline meie esivanematele, seda põlvkondade järjepidevust, milleta ei säiliks ka meie kultuur.

Soovitame hoopis kõigil saarlastel endalt küsida: mida saaksin mina teha Pöide kiriku heaks? Ehk leiaksime ühiselt nõu ja abi, et kultuurimälestis meie kõigi rõõmuks siiski alles jääks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)