Virtsu kavandatakse veel üht “lamavat politseinikku” (7)

Maanteeameti tellimusel tegi OÜ Stratum möödunud aastal Virtsu liiklusohtlike kohtade analüüsi ja esitas ametile liikluskorralduse lahenduse, mis näeb ette täiendava ülekäigu rajamise ning sinna juurde künnise ehk niinimetatud lamava politseiniku väljaehitamise.

 “Koos uue künnise rajamisega ehitatakse kaks olemasolevat künnist madalamaks ning praegustest madalam tuleb ka uus künnis,” selgitas maanteeameti avalike suhete spetsialist Allan Kasesalu. See teeb künniste ületamise mugavamaks, piirates samas sõidukiirust.

Uus liikluskorralduse lahendus on kooskõlastatud sadama operaatoriga ja ka kohaliku omavalitsusega. “Tööd on plaanis teostada sel aastal, täpne aeg sõltub rahastamise võimalusest,” lisas Kasesalu.

Kuigi aeg-ajalt on reisijate seas nurinat kuulda olnud, et “lamavad politseinikud” takistavad sujuvat liiklust, on näiteks bussifirmade esindajad seda meelt, et künnised vähemalt reisibusse küll ei sega. AS-i Sareta nõukogu esimees Ivar Liiv ütles Saarte Häälele, et rääkis oma firma bussijuhtidega ja nende seisukohast on tähtis mööda pääseda seisvast järjekorrast, muu neid ei häiri. “Lamavaid politseinikke” võib lisada, vältimaks suveperioodi uljaspäid,” arvas Liiv. Tema sõnul on busside jaoks oluline, et möödapääs teistest liiklejatest oleks garanteeritud.

Sobimatud oleksid künnised tema hinnangul vaid kitsastel teelõikudel, sest bussile peab olema tagatud vaba pääs parvlaevale. Liiv tunnistas, et mõistab ka tavainimesena künniste vajalikkust, sest Virtsu asulas elavad siiski ka inimesed. Sama meelt oli ka näiteks bussifirma Sebe turundusjuht Berit Osula, kelle kinnitusel ei sega “lamavad politseinikud” ka Sebe bussijuhte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)