Smuuli kakskeelne luulekogu lõpuks valmis! (1)

Smuuli kakskeelne luulekogu lõpuks valmis!

 

Reedel esitletakse Muhu muuseumis Juhan Smuuli eesti-soomekeelset luulevalimikku. Kuigi Smuul on tuntust kogunud eelkõige oma Muhu monoloogide ja “Jäise raamatuga”, on ta kirjutanud ka hulgaliselt heal tasemel luulet.

Muhu muuseumi ja Tuglase seltsi koostöös sai 2007.a teoks Juhan Smuuli luule tõlkevõistlus, mille tulemusi saab lugeda värskest kogumikust. Raamatu ilmumine sai teoks paljuski tänu annetustele, mida kogunes 3500 krooni. Muhu muuseumi direktori Lea Kuldsepa sõnul moodustab see trükikuludest umbes 20%. Raamatu esitlusele on lubanud tulla tõlkevõistluse üks võitja Hannu Oittinen, luulekogule eessõna kirjutanud Ülo Tuulik ja Saaremaa rahvateatri näitlejad. Loomulikult on oodatud kõik luulehuvilised muhulased-saarlased.

Luuleraamatu kaanekujunduses on kasutatud Kaupo Kikkase fotot; kogumiku on kirjastanud OÜ Kadmirell, millelt on jüripäevaks oodata ka Jüri Tuuliku uut raamatut ja märtsi lõpuks Albert Uustulndi “Tuulte tallermaa” teise osa uustrükki.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)