Linnateatris laulab Moskva tenor

Linnateatris laulab Moskva tenor

Foto: Erakogu

Marc Dumas (fotol) on lüro-dramaatiline tenor, ooperiaariate, vene romansside ja napoli laulude suurepärane ja stiilne esitaja. Ta on professor Ljudmila Ovšinnikova, professor Marie-Anne Ebbing Losco ja Moskva Suure Teatri trupijuhi, maailmakuulsa soprani Makvala Kasrašvili õpilane.

Marc Dumas sündis Murmanskis. 1993. aastal sooritas ta edukalt sisseastumiseksamid Moskva riiklikku kultuuri- ja kunstiinstituuti. Hiljem jätkas ta õpinguid professor Ljudmila Ovšinnikova juures. Esimest korda esines Marc Dumas suurel laval 2007. aastal Monacos rahvusvahelise filmifestivali Cinema Verite avatseremoonial. Ta võitis kohe publiku poolehoiu ja pälvis üritusel viibivate tuntud muusikakriitikute heakskiidu.

Tema laulmisest vaimustusid vürst Albert ja vürstliku perekonna liikmed, samuti festivalil viibinud maailma elitaarkultuuri esindajad. Saatus viis Marc Dumasi kokku tuntud vokaalpedagoogi, professor Marie-Anne Ebbing Loscoga ja nõnda elas Marc mõnda aega Prantsusmaal, kus täiendas oma vokaalset meisterlikkust. Kohe pärast esimest ülesastumist Monacos sai Marc Dumas pakkumise kuulsalt produtsendilt Christopher Alderilt anda välja CD pealkirjaga “Vene album”.

Marc Dumas on kolme rahvusvahelise konkursi laureaat, käesoleval ajal annab ta kontserte Venemaal ja paljudes Euroopa riikides. Pidev loominguline koostöö seob Marc Dumasit ka tuntud pianisti Larissa Gergijevaga Peterburist. Eestis viibib Marc Dumas esmakordselt. Seekordsetel kontsertidel saadab teda klaveril Moskva Suure Teatri kontsertmeister Gayane Apetiyan. Õhtut juhib Toomas Kuter. Romantilise vokaalmuusika õhtu on Kuressaare Linnateatris 28. veebruaril kell 18. Kontsert on tasuta!

Toomas Kuter

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)