Juhtkiri: Mehejutt või nänn (2)

Eestlase kogumiskomme on teada-tuntud. Midagi ära ei visata. Et ehk läheb tarvis. Ja kui kuskil midagi pakutakse, siis tuleb võtta. See on reegel.

Eile Lümanda vallamajas toimunud valimiseelne debatt täitis head ja kasulikku eesmärki – tuua Toompeal kohta ihaldavad inimesed ka ääremaadele vaadata-kuulata. Muidu saab neid näha ainult telekas ja internetis ning leheveergudel.

Poliitikutel jätkus juttu kauaks. Kuulajad eriti aktiivsed ei olnud. Elevus tuli inimestel sisse siis, kui pakuti võimalust poliitikul nööbist kinni võtta. Ehkki see pakkumine ei huvitanud iseenesest eriti kedagi. Küll huvitas inimesi aga laud, kus peal kõikvõimalikku nänni. Huvitas kohe nii palju, et enamikul olid pihud kraami täis ja laua taga tekkis koguni järjekord.

Poliitikud võivad nüüd omad järeldused teha. Kas tõesti võidab see, kel on rohkem asju jagada?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)