Puuetega inimesed soovivad oma koja ette bussipeatust (2)

Saaremaa puuetega inimeste koda (SPIK) on avaldanud soovi, et linnaliinibusside marsruute muudetaks taoliselt, et buss peatuks tööpäevadel ka Pikal tänaval asuva SPIK-i maja ees.

SPIK-i juhataja Veronika Allas selgitab Kuressaare abilinnapeale Argo Kirsile saadetud kirjas, et seoses nende maja suure külastatavusega on vaja tagada puudega inimestele ja teistele maja külastajatele regulaarne ühistranspordi kasutamise võimalus.

Ta märgib, et praegu kasutavad mõned puudega inimesed küll invatakso teenust, kuid see ei ole kõigile kättesaadav ning on ka rahaliselt väga kulukas. Iga päev käib Veronika Allase sõnul majas tööl üheksa inimest ning klientidest käib majas regulaarselt päevas umbes 30 inimest. Maksimaalne klientide arv päevas on olnud aga koguni 100 inimest.

“Kuna erinevaid teenuseid kasutatakse järjest aktiivsemalt ja erinevate puuetega inimestel on raskusi SPIK-i jõudmisega, on paljud kliendid avaldanud soovi bussiliikluse ümberkorraldamise kohta,” selgitab Allas. Koja juhataja toob ka välja, et 2010. aastal läbi viidud projekti “Virtuaalne ja füüsiline ligipääsetavus teenustele” raames tehtud uuringus nimetasid Saaremaal elavad puudega inimesed SPIK-i ainsa puudusena transpordivõimaluse puudumise.

Kuna bussiliinidega tegeleb Saare maavalitsus, siis edastas Argo Kirss kirja just sinna. Maavalitsuse ühistranspordinõunik Taavi Kurisoo ütles Saarte Häälele, et abilinnapea on puuetega inimeste koja taotluse tuua bussipeatus Pikk tn 39 maja ette neile tõepoolest edastanud. “Maavalitsus arutab antud muudatust linnavalitsusega pärast maanteeametilt saadud seisukohta, kas Pikk tn 39 maja ette on liiklusohutust arvestades võimalik rajada nõuetekohane bussipeatus,” teatas Kurisoo.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)