Ettevõtlik naine avas Orissaare Gümnaasiumi foorumi (4)

Lapsevanem Maria Kaljuste, keda tuntakse kaubamärgi Mõtlemisabi omanikuna, otsustas avada Orissaare gümnaasiumis õppivate laste vanematele foorumi, kus on oodatud sõna võtma kõik, kes hoolivad ja kel huvi kooli tegemiste vastu.

“Foorumi otsustasin teha sellepärast, et aeg oli küps. Minul endal on hulk lapsi, kes käivad koolis või lähevad sinna kunagi, “ lausus Maria Kaljuste. Ta lisas, et nõustajana suhtleb ta viimasel ajal eriti sageli peredega, kus on koolis käivaid lapsi ning palju mõtteid, ideid, vahel ka muresid.

“Saaremaa hajaasustus ei lase lapsevanematel eriti sageli reaalsuses omavahel kohtuda, lastevanemate koosolekutest jääb väheks, internetikeskkond aga saab seda võimaldada,” rääkis ta, märkides, et hiljuti on paljud edumeelsed koolid oma koolikeskuse juurde foorumi loonud ja need toimivad edukalt.

“Ma loodan, et sellest saab keskkond, kus inimesed saavad arutada oma asju jooksvalt, pakkuda välja ideid üksteisele ja koolile, anda teada, kui kusagil on mõni konkurss või taotlusvoor, millest koolile võiks kasu ja reklaamivõimalusi olla,” selgitas ta.

Rohkem infot tähendab Kaljuste sõnul rohkem võimalusi. “Seal saab ka konsulteerida teistega, kui mõni isiklik häda või arusaamatus on, ja võib-olla ka koos mõnda ühist asja ajada, milleks tavaelus aega sättides mahti ei ole,” arvas ettevõtlik naine. Foorumis on soovituslik registreerida end perenimega (mitu liiget, kel on sama nimi, kasutavad erinevaid eesnimetähti).

Internetikeskkonnas on Kaljuste sõnul loomulikult oodatud sõna võtma kõik, kes hoolivad ja huvi tunnevad. “Või kellel on midagi nutikat välja pakkuda. Kes teab, mida toredat võib sealt veel välja kujuneda,” arvas Kaljuste. “Olen huvitatud, et kool püsiks ja areneks,” sõnas ta, lisades, et loomulikult konsulteeris ta foorumit alustades ka kooli võtmeisikutega nagu näiteks hoolekogu esimees ja koolidirektor.

Foorumi aadress on http://orissaare.com .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)