Pikka iga, Krevera!

Pikka iga, Krevera!

 

Läinud laupäeval tähistas oma 20. sünnipäeva Saaremaa ühisgümnaasiumi luuleteater Krevera. Selleks puhuks olid kooli aulasse kutsutud kõik endised ja tulevased kreveralased ning sõbrad-tuttavad-sugulased. Õnnitlejaid oli palju ja õnnesoovid soojad.

Noor juubilar esitas sünnipäevalistele Betti Alveri ”Tähetunni” konkursiks valminud etenduse ”Homme on pulmapäev”, millega käidi Jõgeval möödunud aasta sügisel ja toodi koju eripreemia nüansirikkuse eest.

Kontsertaktus-etenduse lõpuks astusid lavale need kohal olnud kreveralased, kes on läbi kahekümne aasta n-ö hoidnud Krevera laulu – Urmas Alenderi ”Vaiki, kui võid”. Kui traditsiooniliselt on laulu saatnud kitarr ja lauluhoidjaks olnud alati tugevama soo esindaja, siis praegu on Krevera laul Liisa Saaremäeli hoida ning saadab Liisa laulu sootuks akordionil.

Kitarritraditsioon murti tegelikult juba üle-eelmisel õppeaastal, kui lauluhoidjaks sai Joosep Aru ja kandlega.
Pildil on hetk etendusest, esiplaanil vasakult Pärlin Luhila, Karina Lõbus, Gerlin Kruuser, Liisa Saaremäel.

Gustav Kull

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 75 korda, sh täna 1)