Mängumaa perenaine kuritöös kahtlustatav

Lustjala mängumaa perenaine Katrin Karu kuulati 1. veebruaril üle kriminaalasjas kahtlustatavana, teatas Saarte Häälele Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

Politsei alustas Karu suhtes uurimist läinud aasta kevadsuvel ning teda kahtlustatakse noorteprojekti “Oleme koos” arvelt suure summa kõrvaldamises – menetlust alustati omastamise paragrahvi järgi. Et tegemist on ametlikult pealinna inimesega, siis alustati uurimisega Põhja ringkonnaprokuratuuris.

Lugu tuli ilmsiks enne 2009. aasta jõule, kui programmi Euroopa Noored nõukogu rahastatud projekti “Oleme koos”, mis pidi sõbrasuhteid looma erivajadustega laste ja noorte ning “tavaliste” vahel, kontolt oli raha kadunud.

Projekti arvepidamise eest vastutanud Lustjala mängumaa perenaine Katrin Karu oli kandnud 70 000 krooni väikeste summade kaupa (projektijuhi nõusolekut oli vaja alates 3000 kroonist) kas tema endaga seotud mittetulundusühingu või isiklikule kontole.

Teised projekti osapooled ootasid viis kuud, et ta raha tagastaks. Läinud aasta mai alguses otsustati pöörduda politsei poole.

Vaata ka Saarte Hääl
14. mai 2010 “Lustjala mängumaa perenaine kõrvaldas noorteprojekti raha

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)