Juhtkiri: Maa sool

Eks igas vallas-linnas ole inimesi, kelleta kodukandi elu ette ei kujuta. Nad on olnud meie kõrval lausa igaviku, nende kõrval on üles kasvanud terved põlvkonnad ning neilt on alati õppida – olgu siis elutarkusi või praktilisi oskusi igapäevaeluks.

Sestap ongi ilus, et sellisele maa soolale, nagu seda on Kaimri küla mees Arnold-Heinrich Niit, on otsustatud anda Salme valla elutöö stipendium. Ja ega me ju tegelikult usugi, et auväärsel vanahärral elutöö tehtud oleks –, otse vastupidi – ikka jagub tegemisi-toimetamisi, kus tema kohalolek oluline ning mis talle ka ise rahuldust pakub.

Küll on aga temasugused inimesed eeskujuks noorematele – kas või näitamaks, et ka väikeses armsas kodukülas on võimalik jääda rõõmsaks ja erksaks ning avastada ikka enda jaoks midagi uut, olgu või malemäng interneti teel. Sestap siis kutsume ka teisi märkama – neid, kes meie jaoks justkui iseenesestmõistetavalt olemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)