Järvila muinasjutud linnateatris

Esmaspäeval avas Kuressaare Linnateatri sinises saalis oma tööde näituse Külliki Järvila. Näitus “Oli kord…” on autori sõnul inspireeritud muinasjuttudest ja mõjub üllatavalt, nagu Järvila tööd ikka.

“Muinasjutt on läbinud minu loomingut juba viimased 23–30 aastat. See on teema, mis paneb kogu aeg mõtlema ja otsima seda saladust, miks ta nii oluline on. Eriti lastele. Miks me usaldame oma lapsed muinasjutu hoolde ja miks me ise selle muinasjutu ära unustame? Mina olen käsitlenud oma töödes muinasjuttude põhiteemasid – armastust, sõprust, hoolimist. Veidike kurjust ka.

Need on rohkem assotsiatsioonid, mis mulle muinasjuttudega seostuvad. Selgelt on äratuntav ehk vaid “Ööbiku ja roosi” teema. Seegi on ikka minu lahenduses,” rääkis Järvila. Tööd on teostatud segatehnikas – graafika + joonistus. “Siin on ühendatud need kaks huvitavat tehnikat. Joonistamine graafika peale on pigem selline meditatsioon, mõnulemine,” märkis kunstnik.

Linnateatri sinise saali kui näitusepaiga kohta ütles autor, et pigem leidis see koht kunstniku. “Varese” etenduse ajal olid samas eksponeeritud Järvila tehtud raamatuainelised graafilised lehed. “Piret Rauk (teatri direktor – toim) käis mulle peale, et siin võiks ikka veel minu näitusi olla, ja nii see sündiski. Teatris käib ju palju rohkem inimesi kui näitusesaalis. Siia satuvad needki, kes näitusele kunagi ei juhtu,” usub Külliki Järvila.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)