ID-kaartide kontrollimine põhjustab sadamas viivitusi (20)

Veebruarist Väinamere laevaliikluses kehtima hakanud sooduspileti süsteem tekitab liiklejate seas segadust, kuna soodustuse ID-kaardiga tõestamine võtab kauem aega.

Pahatihti ei ole sõitjad sellise lisaajakuluga arvestanud ja see tekitab probleeme: küll jäädakse parvlaevalt maha, küll pahandatakse teenindajatega, kes täidavad vaid neile pandud töökohustusi. Saarte Hääle poole pöördus üks lehelugeja, kes rääkis juhtumist Kuivastu sadamas. “4–5 autot jäi praamist maha ja hilines seetõttu oma kaks tundi sihtkohta,” lausus naine, nimetades Kuivastu sadamas toimunut pahatahtlikuks venitamiseks.

“Olles rohkem kui 10 minutit enne praami väljumist sadamas, kohtasime vastikut ja iroonilist suhtumist alatooniga “varsti niikuinii kaob see ID-värk uuesti ära”. Sentide aeglase lugemise ja ID-kaardiga jahmerdamise tõttu jõudis praam enne väljuda, kui selle peale jõuti, seda vaatamata palumisele, et praam mõne minuti ootaks, sest ruumi oli ja järgmine väljus alles kahe tunni pärast,” ei varjanud inimene oma pahameelt.

“Oleme korduvalt meedias selgitanud, et uus ID-kaardiga tuvastamise süsteem võtab paratamatult kassas rohkem aega,” kommenteeris juhtunut Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin ja lisas, et vedaja on ka hoiatanud, et ID-kaardi põhine süsteem ei ole efektiivne. Seda põhjusel, et kontrolliks kuluv aeg ja lisanduv keerukus muudab teenuse kohmakamaks ja aeglasemaks. Hiiuväin märkis ka, et vedajale on ministeeriumi poolt pandud kohustus kontrollida isikute õigust soodustusele.

Teenindusjuht kordas ka, et sadamasse tuleb tulla vähemalt 20 minutit enne laeva väljumist, vastasel juhul ei garanteerita pääsu laevale. “Selline reegel on kogu aeg kehtinud, uutes tingimustes muutub see aga veelgi olulisemaks. Laev väljub täpselt graafikukohaselt ja kedagi ei oodata. E-piletiga saab pääslast läbi ilma ooteajata, sest sadamas on avatud kokku neli pääslarada.

Soovitame osta e-pileteid, et vältida kassajärjekorras ootamist. Praegu toimib väga hästi ka juba uus mobiilikontroll, kus väljatrükitud piletit ei ole vaja sadamasse kaasa võttagi, piisab helistamisest kontrolljaamal olevale numbrile,” andis Hiiuväin juhiseid, kuidas piletikadalipust kergema vaevaga läbi pääseda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)