Kuressaare gümnaasiumi Ave tõi Tuljakult teise koha

Nädalavahetusel Tartus Miina Härma gümnaasiumis toimunud XVIII segakooride võistulaulmisel Tuljak pälvis Kuressaare gümnaasiumi huvikooli Inspira segakoor Ave (dirigent Mai Rand, kontsertmeister Helle Rand) koolinoorte kategoorias II koha.

“See aasta möödub kõige tähtsama ürituse, koolinoorte laulupeo ettevalmistamise tähe all. Selle kõrvalt otsustasime osaleda ka koorivõistlusel,” ütles dirigent Mai Rand, lisades, et muljed on väga head. “Põnev oli esineda Jaani kirikus kontserdil koos teiste kooridega. See akustika oli väga põnev meie lauljate jaoks,” lausus Mai Rand, kelle sõnul ei ole lauljatel nii suures kirikus esinemiskogemust varem olnud.

Kokku tuli segakooril Ave esitada neli laulu, kaks vabal valikul ja kaks kohustuslikku. Koolikooride kategooria kohustuslikud laulud olid Kadi Uibo “Hoian sust kinni” ja Ester Mägi “Laulikutele”. Koore hindas žürii koosseisus: esimees Peeter Perens, Elmo Tiisvald, Ene Üleoja, Triin Koch ja Merike Toro. Saaremaalt osales võistulaulmisel ka kammerkoor Eysysla, dirigent Veikko Lehto.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)