PRIA maksis toetusteks 236 miljonit krooni

PRIA maksis 2010. aasta jooksul Saare maakonna põllumajandustootjatele, metsandus- ja kalandussektori esindajatele ja maaelu edendajatele toetust kokku 236,3 miljonit krooni, mis on rohkem kui ühelgi varasemal aastal.

2009. aastal toetati Euroopa Liidu ja Eesti eelarvest Saaremaa põllumajandust, maaelu ja kalandust kokku 223,7 miljoni krooniga.
Eestis tervikuna maksti PRIA toetusi 2010. aastal 4,07 miljardit krooni, mida oli 2009. aastaga võrreldes üle 0,7 miljardi krooni rohkem.

Toetusi oli 76 liiki ning raha määrati kokku 70 573 taotluse alusel. Suurima osa toetustest moodustas detsembris makstud 1,1 miljardit krooni ühtset pindalatoetust. Maakondade lõikes läks kõige suurem toetuste summa Tartumaale, sealseid põllumajandusettevõtjaid abistati 423,1 miljoni krooniga. Saarlased hõivasid maakondade arvestuses kümnenda koha, mullu oldi maakondade arvestuses seitsmendad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)