Mai Jõgi tunnistati Balti regiooni aasta muusikuks (3)

Mai Jõgi tunnistati Balti regiooni aasta muusikuks

 

Internetilehekülg Baltic Briefing valis 2010. aasta muusikuks Saaremaa tüdruku, basskitarrist Mai Jõgi. Valik tehti kuue riigi – Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Poola – noorte muusikute seast.

Mai kitarriõpetaja Tiit Paulus ütles eile Saarte Häälele, et Mai on üks uskumatult tubli ja armas tüdruk, kes näiteks G. Otsa nimelise muusikakooli lõpetas vaid kahe aastaga (2010) ning õpib läinud aasta sügisest basskitarri Rootsis Skurups Folkhögskolas, kus tema õpetajaks on Daniel Franck.

“Ma tean, et sinna Rootsi kooli oli soovijaid üle 50, kuid vastu võeti ainult 2–3 õpilast,” ilmestas Paulus juttu oma õpilase tublidusest. Baltic Briefingu kodulehelt võib lugeda, et kuigi kogu regioonis on palju kvalifitseeritud ja häid muusikuid, kes kõik suurt kiitust väärt, on Mai loomas endale rahvusvahelist mainet ning võib mängida nii jazzi, rocki kui ka poppi.

Märgitakse ka, et basskitarristid on sageli alahinnatud, kuid Maid hindavad temaga koos mängivad muusikud kõrgelt ning eriliselt hinnatakse tema entusiasmi ja lähenemist muusikale. Mai on lõpetanud Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Kuressaare muusikakooli viiuli erialal ning oli üks 2004. aastal loodud ansambli 2 + 2 = 5 esimestest liikmetest. Veebruari keskel on Maid võimalik näha ka Eesti lavalaudadel – kahe nädala pärast tuleb ta oma uue bändiga MaiGroup esinema Tudengijazzile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)