Bussifirmad ei kipu hinda langetama

Ainsana langetas 1. veebruarist rakendunud parvlaevapileti soodustusega seoses bussipileti hinda oma Kuressaare–Tartu ja Kuressaare–Tallinna kaugliinidel AS Sebe. Sebe teatas, et neil on alates veebruarist hinnad samal tasemel kui aastatel 2006–2008.

AS-i Sareta nõukogu esimees Ivar Liiv arvas aga, et kindlasti on parvlaevadel rakendunud reisijapiletisoodustus liinibussides reisijatele, saarlastele, tellimusvedude üleveo soodustus bussidele ja muudele Saaremaa sõidukitele laiemalt tänuväärne ja Saaremaa majandust elavdav, ent Sareta ei ole kunagi erinevate hinnatõusude ja -langustega kaasa läinud.

“Saaremaa ühenduse regulaarliinibussides on kütusehinna tõusu valguses suhteliselt kohatu rääkida reisija bussipileti hinna alandamisest seoses praamipileti hinna alandamisega,” leidis Liiv. Sareta hinnad on bussiinfo andmeil Kuressaare–Tallinna liinil täispiletil 14,38 eurot ning õpilastele, õpetajatele, pensionäridele ja raske puudega reisijatele 11,32 eurot.

GO Bus’i Saaremaa osakonna juhataja Enn Randmaa kinnitas, et nemad otsustasid eile Tallinna pileti hinna muutmata jätta. Põhjus on üks ja ainus – kütusehindade pidev tõus. Bussiinfo andmeil on GO Bus’i täispileti hind 14,50 eurot ning soodustusega pileti hind 11,60 eurot. Endiselt on GO Bus’il aga olemas varahommikune odav pealinnaliin, kus pilet maksab 12,80 või 10,20 eurot.

Täpselt sama meelt, et kütusehindade tõttu ei saa bussipiletihinda odavamaks teha, on ka AS-i Sarbuss juhatuse liige Taavi Tuisk ning Sarbussi piletihindades seega muudatusi kavas ei ole. “Tõsi, kui kütuse hind langema hakkab, siis vaatame oma hinnad üle,” möönis ta. Sarbussi piletihind on eilse seisuga 15 eurot ja soodustusega 12 eurot.

OÜ Kalle Bussid omanik Kalle Aus tunnistas, et temalgi pole plaanis bussipiletihinda kuskile poole nihutama hakata. Aus nentis, et selliselt toimimise põhjus on tema puhul niigi odavam piletihind kui teistel. Kalle Bussid OÜ bussiga Kuressaarest Tallinna sõit maksab bussiinfo andmeil täispiletiga 13 eurot, raske puudega reisijatele, ISIC- ja ITIC-kaardiga, pensionäridele ja üliõpilastele 10 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)