Üleskutse: Varivalimiste 2011 debatt “Saaremaa sild – vajalik või mitte?”

2. veebruaril kell 16 algab Kuressaare gümnaasiumi aulas tunniajane debatt teemal “Saaremaa sild – vajalik või mitte?”, mis toimub projekti “Varivalimised 2011” raames.

Eesti noorteühenduste liidu korraldatav kodanikuhariduse projekt toob 14–20-aastased üle Eesti oma arvamust avaldama. Varivalimiste raames toimuvate debattide, konkursside ja erinevate simulatsioonimängude eesmärgiks on panna noored ühiskonnaelus rohkem kaasa rääkima ja motiveerima läbimõeldumaid otsuseid langetama. Projekti abil viiakse noorte arvamus avalikkuse ja otsustajateni.

Muhu ja mandri vahelise püsiühenduse küsimus on meil olnud õhus vähemalt kolm valimistsüklit ja lubadusi on antud. Kuid kus on resultaat? Ühendus mandriga puudutab enamikku ühiskonnale olulisi valdkondi nagu näiteks haridus, majandus, sealhulgas ka töökohtade loomine ja ettevõtluse ergutamine, ja keskkonnateemasid. Sillast saaks kindlasti ka suur atraktsioon ja innovatsioon, mis ergutaks omakorda turismi. Silla ehitamine, haldamine ja hooldamine looks uusi töökohti.

Loodame, et võimule tulevad poliitikud hakkavad otsima lahendusi ka muudele debati jooksul esile kerkinud probleemidele. Debatil kuuleme võimule pürgivate erakondade prioriteetidest nende küsimustega toime tulemiseks.

Debatil osaleb kuus erakonda: Reformierakond, Keskerakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Eestimaa Rohelised ja Eestimaa Rahvaliit. Moderaator on Kuressaare gümnaasiumi poliitikahuviline vilistlane Taavi Meier. Debatile on oodatud nii noored kui ka täiskasvanud. Küsimusi esitada ja arvamust avaldada saab ka publik.

Linda Lapp,
Varivalimiste 2011 debati “Saaremaa sild – vajalik või mitte?” peakorraldaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)