Sebe bussipilet läks reisijale odavamaks (1)

Sebe bussipilet läks reisijale odavamaks

Foto: Hendrik Osula

Alates tänasest muutus parvlaevaga reisijale Sebe bussipilet odavamaks Tallinna–Kuressaare ja Tartu–Kuressaare kaugliinidel (nr 149, 156, 700, 722, 725).

Muudatus on bussifirma kinnitusel tingitud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusest, mille alusel on 1. veebruarist kehtestatud Kuivastu ja Virtsu vahelisel parvlaevaliinil uus hinnakiri ja sõidusoodustused.

Liinibussidega üleveetavatele reisijatele müüakse parvlaeva soodusreisijapilet olenemata rahvastikuregistri järgsest elukohast. Kuna kaugbussiliinidel eraldi parvlaevapileteid ei müüda, siis on bussipileti hinna sisse tinglikult arvestatud laevakompaniile reisija eest makstav 1,12 eurot ja osamaks bussi üleveo hinnast 10,23 eurot.

Sebe juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul võimaldab odavam parvlaevaga ülevedu pakkuda bussifirmal reisijale ka madalamat piletihinda. “Aastaid on üleval olnud teema, et mandri ja Lääne-Eesti saarte vahelist parvlaevaühendust võiks hoopis käsitleda bussireisijatele maantee pikendusena ehk siis vabastada bussireisijad üleveotasu maksmisest.

Ühistranspordi eelistatavuse huvides oleks see kindlasti mõistlik lahendus,” lisas Väärsi. Sebe kaugbussiliinidel saavad soodustusena 60-protsendilist hinnaalandust alla 26-aastased noored laupäeviti ning üle 60-aastased eakad teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti, ülejäänud nädalapäevadel on soodustus 10%. Näitena mõned vanad ja uued täispileti ja sooduspiletite
(– 10% ja – 60%) hinnad eurodes: Tallinn–Kuressaare 12,80 / 11,50 / 5,10 ja 12,10 / 10,90 / 4,80; Tartu–Kuressaare 14,10 / 12,70/ 5,60 ja 13,40 / 12,10/ 5,40.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)