Koolilapsed käisid kohtus õppimas

Koolilapsed käisid kohtus õppimas

SÜÜPINK TÄIS: Sedakorda on süüpingi ja kõik vabad kohad saalis hõivanud KG üheksandikud, kes käisid kohtumajas kohtusüsteemi tundma õppimas.
Foto: Egon Ligi

Neljapäeval oli Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja saal rahvast täis. Tegemist ei olnud siiski mõne üldsusele huvipakkuva kohtuprotsessiga, vaid kohtusse olid ühiskonnaõpetuse tunniks tulnud Kuressaare gümnaasiumi üheksandate klasside õpilased.

“Kuulame, kuidas kohus töötab ja kuidas siin peab käituma,” ütles Kuressaare gümnaasiumi ühiskonnaõpetuse õpetaja Vilma Kuiger Saarte Häälele, lisades, et see on õpilastele suurepärane võimalus kohtusaaliga tutvuda.

Kohtunik Kristel Pedassaar tutvustas noortele nii kohtumaja kui ka kohtusüsteemi. Selgitada tuli ka, kes tegelevad kohtueelse uurimisega ja millised on kohtuprotsessid ning miks mõned nendest nii pikaks venivad. Elevust tekitas kuulajates aga kõige rohkem see, et üsna tihti seisavad kohtu ees ka alaealised ning nii mõnelgi on tulnud, käed raudus, kohtusaalist välja jalutada.

“Kui vana on olnud kõige noorem alaealine?” kostis kohe saalist ka küsimus. Kuuldes, et raudus kätega on saalist lahkunud 14-aastane noor inimene, tõsines nii mõnegi saalis viibija nägu. Lisaks Kuressaare gümnaasiumi üheksandikele on veel mõned klassid plaaninud ühiskonnaõpetuse tunni raames kohtusaali külastada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)