SÜG-is algab 15. üleriigiline solistide ja duettide konkurss

Täna õhtul algab Saaremaa ühisgümnaasiumis 15. üleriigiline solistide ja duettide konkurss. “Kuna meil on 15. juubelikonkurss, siis juba see fakt teeb meid veidi ärevaks ja asja eriliseks. Aga plaanis on meil läbi viia kaks kõrgetasemelist võistluskontserti,” lausus SÜG-i huvijuht Triino Lest, lisades, et kindlasti saavad kõik külalised ka osa kooli 11. klasside kabaree-etendusest.

Laupäeval kl 12 toimub nii maakonna muusikaõpetajatele kui ka konkursil osalejatele vokaalpsühholoogia-teemaline koolitus. Koolitus toimub projekti “Saaremaa Teadus- ja Huvikooli loomine” raames ning loengu viib läbi Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna jazz- ja koolimuusika lektor Sirje Medell.

Erinevaid laulunumbreid käib kahe päeva jooksul lavalt läbi 94, mis huvijuhi sõnul tähendab seda, et tegemist on tõelise maraton-konkursiga ning seda eeskätt lauljate saateansambli jaoks. Kõiki lauljaid saadavad Triino Lesta sõnul oma ala absoluutsed profid Urmas Lattikas, Marti Tärn ja Eno Kollom ning helimees on juba 14. korda Tanel Klesment.

Lauljaid tuleb kohale kõikjalt üle Eesti. Kõige kaugemalt tulijad on Räpinast, nemad osalevad sel konkursil ka esmakordselt. Kõige suurem erinevus võrreldes varasemate aastatega on tänavu see, et seoses juubeliga on žürii kokku pandud eelnevate aastate grand prix’ võitjatest. Neljateistkümnest senisest võitjast osaleb žüriis seitse, ülejäänud on välismaal end täiendamas.

“Meil on väga hea meel, et meie juures on tagasi Liisi Koikson, Kadi Toom, Raimondo Laikre, Johanna Ratt, Erko Niit, Eva-Lotta Vunder ja Kristel Aaslaid,” rõõmustas Triino Lest. Peale nende osalevad žüriis Mare Väljataga, kes on žürii nn kuldliige, ning konkursi algataja ja hing Sirje Medell.

Plaanis on ka üles panna näitus konkursi ajaloost, mis annab ülevaate, millised kuulsad lauljad on konkursil käinud, kes on olnud žüriis, kui palju on osalenud koole ja stuudioid, kes on olnud lauljate juhendajad. Konkursi avamine, lõpetamine ja vahenumbrid on sel korral erinevate muusikavoolude stiilis, nagu ka õhtujuhid. Kindlasti on korraldajail varuks ka mõned üllatused.

Kuulama on oodatud absoluutselt kõik, igas vanuses, sest esitamisele tuleb muusikat igale maitsele ja eale. “Nii palju head muusikat nii odavalt on tänapäeval raske leida!” sõnas Triino Lest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)