Mees surmas joomakaaslase kogemata (lisatud video!) (5)

53-aastane Arno Adamson tunnistati eile Kuressaare kohtumajas süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ning karistati teda paari kuu pikkuse reaalse vangistusega. Selle aja on Adamson vangistuses juba viibinud ja seega on karistus kantud.

Mullu aprillis sai 56-aastane mees joomingul tekkinud tüli käigus torkehaava kubemesse ja suri. “Ma ei ole kedagi tapnud, see oli pigem õnnetus,” ei tunnistanud Arno teisipäeval kohtu ees seistes oma süüd tapmise paragrahvi järgi, kuid nõustus süüdistusega surma põhjustamises ettevaatamatusest.

Ka Arno kaitsja Andres Tamm ütles kohtus, et tahtliku tapmisega kindlasti tegemist ei olnud, sest Arno võttis noa kätte, aga ei löönud sellega. Kohtuistungil loobus prokurör tapmissüüdistusest ja nõustus surma põhjustamisega ettevaatamatusest.

Traagilise lõpuga viinavõtmine toimus Kuressaares Vana-Roomassaare tänaval Kraaviku-nimelise mehe majapidamises eelmise aasta 12. aprillil. Viina võttis viis meest, järsku läks 56-aastane Jaan majaperemehele kallale ja raputas teda. Tülitsemised olid seal majas tavapärased ning kähmlus vaibus seekord ilma suurema vägivallata.

Mõne aja pärast läks ülejäänud seltskond poodi, kuid kipsis jalaga Arno ja Jaan jäid kahekesi majja. Purjus Jaan hakkas Arno kallal norima, et too hoiab liiga majaperemehe poole, haaras Arno kampsunist ja rebis seda. Voodil istunud Arno tahtis vägivallatsejat ähvardada, et too magama läheks, ja haaras noa. Arnot uuesti raputama tulnud Jaan komistas aga teekannule ja kukkus noa otsa. Terariist lõikas läbi tema jalaarteri, vigastas veeni ja Jaan suri mõne minuti pärast.

Arno palvel kutsusid teised kommuunielanikud kiirabi. Ekspertiisi hinnangul ei saa välistada, et Jaan kukkuski tuikudes ise noa otsa. Lisaks määratud vanglakaristusele tuleb Arnol tasuda 417,03 euro suurune menetluskulu ning hüvitada ekspertiisikulud ja õigusabiga seonduvad kulud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)