Kogula pensionärid paluvad abi

Kogula pensionärid paluvad abi

ABI OLEKS VAJA: Maja perenaine Helle Rohtla ütles, et see tundub küll nii hirmus teiste käest abi küsida, aga abi oleks siiski hädasti vaja.
Foto: Egon Ligi

Valjala vallas Kogula külas elavad pensionärid Helle Rohtla ja Vello Kiil said suure ehmatuse osaliseks, kui nad, kaks päeva sugulaste juures veetnud, koju naastes avastasid, et nende majal on üks kolmandik katusest sisse vajunud.

“Eks see mõisaaegne konstruktsioon ole. Vanad osad, mis juurde ehitatud on, nüüd kukuvad. Kui ikka vanad inimesed sees elavad ja noortel ka erilist sissetulekut pole, siis ei saa ju nemad ka aidata. Siis need jäävadki niimoodi,” kurtis perenaine, 14. aastat invaliidsusgrupil olev Helle Rohtla.

Arsti juures ja Valjala keskuses autoga käimine võtab väikestest sissetulekutest oma osa. “Enne ei tee muidugi mitte midagi, kui lumi läinud on,” lisas Helle elukaaslane Vello Kiil. Maja on 30 meetrit pikk, sissevajunud katusega osa, kunagine mõisaait, umbes kümmekond meetrit.

Pensionärid tahaksid 1930-ndatel ehitatud majast osa hoopis maha võtta. Aga selleks oleks neil vaja abi, kas siis rahalist või ehitusmaterjale. Valjala vallavanem Kaido Kaasik ütles, et soovitas neile ehitusmehe, kes kiiresti tegutses ja aitas katust paigata. “Edasise tegevuse osas peavad nad ise otsustama, kuid kindlasti saab meie ehitusmees neid nõustada,” lausus ta.

Kui keegi on valmis pensionäre nende mures toetama, siis on annetused oodatud Helle Rohtla arvelduskontole Swedbankis 1106924513 või siis võtta ühendust telefonil 52 63 704, Vello Kiil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 63 korda, sh täna 1)