Vanad juhiload hävitatakse (5)

Läinud nädalal maanteeametis juhiluba vahetamas käinud Toivo (nimi toimetusele teada) oli hämmingus, kui tema veel selle kuu lõpuni kehtiv juhiluba pandi lihtsalt hunnikusse teiste omasuguste peale ning dokumenti ei muudetud isegi kehtetuks. “Nii on ju võimalus seda kuskil isikut tõendava dokumendina kasutada,” arvas mees.

“Kui küsisin, miks vanad juhiload niimoodi lihtsalt hunnikusse pannakse, öeldi mulle, et mingi uus juhend on kehtima hakanud ning selle järgi ka käitutakse,” rääkis mees. Toivo püüdis 20 minutit tulutult maanteeametist telefoni teel infot saada, kuid tema kõnet ei tahtnud keegi vastu võtta. “Lõpuks, kui ühel numbril vastati, öeldi, et sellega tegeleb teine inimene, seda teist aga ei õnnestunud siiski tabada,” põhjendas mees lehetoimetusse pöördumist.

Pärast maanteeametist tulekut oli Toivol esimene mõte suunduda politseijaoskonda, et lasta oma vana juhiluba igaks juhuks kehtetuks tunnistada, kuid jättis viimase käigu siiski nõuks. Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Tarmo Vanamõisa sõnul ei ole kodanikul siiski põhjust muretseda, et tema juhiluba uuesti võiks “ringlusse” minna. “Kui kodanik vahetab juhiloa uue vastu, siis juhiluba arhiveeritakse koos teiste tema dokumentidega ning eelmine juhiluba muutub automaatselt kehtetuks,” ütles Vanamõisa kommentaariks Saarte Häälele.

Ta lisas, et loa nurga lõikamine ei ole vajalik protseduur ning kui kodanik avaldab soovi oma vana juhiluba mingil põhjusel endale saada, võib seda büroo juhataja otsusega ka teha. “Sellisel juhul kirjutab kodanik vastava taotluse ja siis lõigatakse tõesti juhiloal nurk ära,” selgitas direktori asetäitja, kelle sõnul on asjade seesugune käik siiski pigem erand kui reegel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)