Kuressaare põhikooli maja saatus selgub tuleval nädalal

Juhul kui Kuressaare linnavalitsus teeb tuleval nädalal positiivse otsuse, kolivad praegusesse põhikooli majja tulevikus nii Kuressaare täiskasvanute gümnaasium kui ka kunstikool ning Kaitseliidule positiivsete lahenduste korral soovib linn võõrandada Kaitseliidu Saaremaa maleva Väljaku tänaval asuva staabihoone.

Abilinnapea Mati Mäetalu sõnul jõudis nn põhikoolihoonekomisjon just säärasele seisukohale ning ehkki eilsel linnavalitsuse istungil oli teema üleval aruteluna, võiks tulevikus põhikooli Väljaku tänava hoonest saada just selline kompleks, kus on võimalik kasutada nii lasketiiru, võimlat kui ka staadionit.

“Mis puutub kunstikooli, siis kindlasti oleks neil Garnisoni tänava majas tunduvalt paremad tingimused kui praegu,” nentis Mäetalu. Ta lisas, et kunstikooli praeguse maja renoveerimine võtaks linnalt vähemalt miljoni, kuid seda raha Kuressaare investeerimiskavas ette nähtud ei ole. Küll aga on praeguses põhikooli hoones suured, valged ja avarad klassiruumid, mis kunstikooli õpilastele väga sobilikud. Lisaks asub hoone logistiliselt suurepärases kohas näiteks maalaste jaoks, kellel oleks bussijaamast väga hea kunstikooli tulla.

Avatud noortekeskus Väljaku tänava hoonesse aga tõenäoliselt enne 2013. aastat kolida ei saaks, sest see maja nõuaks enne kohendamist. Praegu asub Kuressaare avatud noortekeskus Kitsas tänavas maavalitsuse rendiruumides. “Eks see oleneb ka sellest, kuidas Kaitseliidu Allee tänava maja renoveerimine läheb, kas kõik hanked viiakse läbi plaanipäraselt,” tõdes abilinnapea Mäetalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)