Juhtkiri: Nõukaaja nostalgia (8)

Paljukirutud nõukaaeg on hakanud äratama nostalgiat. Iga korralik kodanik vaatab pühapäevaõhtuti riigitelevisioonist “ENSV”-nimelist sarja ning tema silmi tuleb sära, kui kätte juhtub mõni 30-aastane asjake. See kõik olnu on ju osake meie endi elust. Ja seda “osakest” võib nüüd ka vaatama minna Valjalga, kus on välja pandud ei midagi muud kui tolleaegsed kilekotid.

Vaevalt me praegu mõtleme, et praegused Rimi, Maxima või Saaremaa kaubamaja kotid võiksid mõnekümne aasta pärast samasuguseid tundeid tekitada. Kuigi mine tea, neil ehk ikka, kes praegu noored on. Sest mis see nõukaaja nostalgia siis ikka muud on kui läinud nooruse meenutamine. On ju noorest peast alati rohi rohelisem ja taevas sinisem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)