Saarlased noppisid “Tuulelastel” preemiaid

Jõgeva gümnaasiumis toimunud üleriigilisel Betti Alverile pühendatud VI luulekonkursil “Tuulelapsed 2011” pälvisid Saaremaa ühisgümnaasiumi Kreputlased (juh Rita Ilves) etendusega “Tarkus tuleb tasapisi” laureaaditiitli.

Kreputlaste juhendaja Rita Ilves oli ka üks neljast, kellele kirjanik Leelo Tungal andis üle ajakirja Hea Laps välja pandud eripreemia. Orissaare gümnaasiumi näitetrupp OG Mo-teater Mare Nooda juhendamisel sai etenduse “KoolOn” eest mängulusti eripreemia.

Festivali tänavune teema oligi “Koolilood”. “Kuigi see tundub paljukasutatuna, olid trupid leidnud ääretult üllatavaid lähenemisnurki,” sõnas Rita Ilves. Teisel päeval oli noortel võimalus osaleda õpitubades, et oma lavalisi oskusi lihvida.

Konkursi žüriisse kuulusid kirjanik Leelo Tungal, Raadioteatri juht Toomas Lõhmuste, Vikerraadio lastesaadete toimetaja Kadri Tiisel, harrastusteatrite liidu juht Kristiina Oomer ja arst Kalle Piiskoppel. 21.–22. jaanuaril toimunud konkursil osales 14 truppi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)