Inglise keel ja ühiskonnaõpetus on taas popimad

Tänavused gümnaasiumilõpetajad pidid eelmise nädala neljapäevaks tegema valiku riigieksamite osas. Koolijuhtide sõnul olid valikud ootuspärased ja üllatusi ei olnud. Saare maakonna viie kooli 324 abiturienti asub tänavu kirjutama lõpukirjandit, mis on kohustuslik riigieksam. Ülejäänud eksamieelistuste hulgas figureerivad nii inglise keel kui ka ühiskonnaõpetus.

Need ained on populaarsed kõikides koolides. “Muidu on valikud ootuspärased ja üllatusi ei ole,” konstateeris Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi direktor Ly Kallas, kes loodab tänavu teele saata 65 koolilõpetajat. Samal arvamusel olid ka teiste koolide õppealajuhatajad, kinnitades, et seis on ootuspärane.

Väikseid eripärasid koolide lõikes siiski on. Näiteks valiti täiskasvanute gümnaasiumis kõige vähem vene ja saksa keelt ning keemiat, Orissaares on aga õppealajuhataja Signe Söömeri sõnul alati valitud geograafiat ning nii ka tänavu. “Meil teevad geograafia-eksamit kaheteistkümnendikud ning 20 lõpetajast on selle eksami valinud 14,” märkis Söömer.

Leisi keskkoolis on sealse õppealajuhataja Riina Sirgi andmeil kõige populaarsemad võõrkeel, bioloogia ja ühiskonnaõpetus, samuti 10. klassi geograafia. “Vähem on meil valitud keemiat ja füüsikat,” tõdes Sirg. Leisi keskkoolis lõpetab tänavu 21 õpilasega lend.

Kuressaare gümnaasiumis on tänavu 131 lõpetajat ning lemmikeksamiteks inglise keel (100) ja ühiskonnaõpetus (89). Kõige vähem on KG-s tänavu ajaloo-, füüsika- ja saksa keele eksami tegijaid. Saaremaa ühisgümnaasiumis, kus kirjandit asub kirjutama 87 noormeest-neidu, on populaarsemad inglise keel (76) ja matemaatika (60). Kõige vähem on SÜG-is tänavu valitud bioloogia, füüsika ja keemia riigieksamit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)