Teeb palju, jõuab palju, õnnelik peale selle

Teeb palju, jõuab palju, õnnelik peale selle

Foto: Egon Ligi

Sirje Kiierit (55) peetakse Randvere tööõppekeskuse hingeks, heaks haldjaks. Tema teeb siin kõike ja jõuab kõikjale. Ta on maja perenaine, tegevusjuhendaja, paljude põnevate ideede väljamõtleja ja algataja. Ja räägitakse, et paljud selle maja kliendid on Randvere tööõppe lõpuks Sirjesse sedavõrd kiindunud, et ei taha temast enam “lahti lasta”.

Randvere endisaegses koolimajas, kus nüüd tööõppekeskus pesitseb, võtab meid vastu Sirje, pisike pruunide silmadega krapsakas naisterahvas. Tema see oligi, kes hakkas neli aastat tagasi siinse maja ühesainsas toas MTÜ Randvere Õppekeskus nime all tegutsema. Ühingu asutamise au kuulub Kaarma valla sotsiaaltöötajale Liida Kaarele, tänu kelle initsiatiivile ja ettevõtlikkusele kõik see töötute ja puudega inimestega tegelemine siin Randveres käima lükatigi.

Nüüd on siin üks tänuväärne paik, mille sarnast mujal Saaremaal ei ole. Siin harjutatakse pikaajalisi töötuid taas tööeluga, siin valmistatakse puudega inimesi ette tööturule sisenemiseks, pakkudes neile ühtaegu ka väga vajalikku psühholoogilist ja sotsiaalset nõustamist. Kel on raskusi iseseisvalt toime tulemisega, need saavad siit hoolekandeteenust toetatud elamise ja töötamise näol.

Ära sa rätsepaks küll mine!

Nii keelanud lapselast rätsepast vanaema, kel endal üheksa last ja kes muudkui õmbles ja õmbles riideid oma lastele… Tema tahtis, et hea peaga tüdruk õpiks arstiks või õpetajaks. Ent kui vanaema oma õmblusmasinaga lauanukal suristas, pakkus see plikale nii suurt huvi, et seal ümber ta aina tiirutas.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)