Linnavalitsuse ja õpetaja vaidlus läheb riigikohtusse (8)

Endise Ristiku lasteaia õpetaja ja Kuressaare linnavalitsuse vahelise vaidluse lahendab riigikohus, kus otsustati Kuressaare linnavalitsuse kaebus menetlusse võtta.

“Linnavalitsus vaidleb vastu Kuressaare 5. lasteaia õpetaja töölepingu lõpetamise ebaseaduslikuks tunnistamisele ja lasteaia õpetaja tööle ennistamisele,” selgitas riigikohtu pressiesindaja Eveli Kuklane.

Konflikt lasteaiaõpetaja ja linnavalitsuse vahel sai alguse 2009. aastal, kui kaks Kuressaare 5. lasteaia õpetajat ei olnud nõus palgakärpega ega kirjutanud alla uuele töölepingule. Siiski nende palka vähendati. Töötajad kaebasid töövaidluskomisjonile ja said ka õiguse. Õpetajad said küll osa palka tagasi, kuid seejärel ka koondamisteate, mille naised kohtus vaidlustasid.

Eesmärk oli tühistada töölepingu lõpetamine ja mõlemad soovisid tööle ennistamist. Pärnu maakohus jättis naiste hagi rahuldamata. Üks lasteaiaõpetaja esitas apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, kes tühistas Pärnu maakohtu otsuse ja otsustas hagi rahuldada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)