Juhtkiri: E-hooldus saab võimalikuks

Meie e-riigi lugematutele e-teenustele on lisandumas veel üks – eakatele mõeldud virtuaalne hooldus, mis iseenesest peaks tähendama seda, et sotsiaaltöötajatel avaneb võimalus suhelda vanuritega veebikaamera kaudu.

Eestlastel on ütlemine, et parem pool muna kui tühi koor, ning nii võib ka hooldusteenuste puhul nentida, et ehkki käest kinni hoidvat ja sind ära kuulavat inimest ei asenda ilmselt miski, on siiski parem, kui keegi kas või arvuti kaudu su muresid kuulab ja nõu anda oskab.

Ega me ju tea, kas ja kuidas praegused eakad inimesed e-teenustesse suhtuvad. Noortele aga, kelle elu käibki ju suuresti suhtluskeskkondade vahendusel, pole ilmselt kaugemas tulevikus probleemiks ka e-sotsiaaltöötajaga suhtlemine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)