Ajalehed tõstsid kioskihinda (1)

Tabloid Õhtuleht, nädalalehed Eesti Ekspress ja Maaleht, aga ka Saaremaa ajaleht Meie Maa tõstsid 1. jaanuarist märgatavalt lehe üksiknumbri müügi hinda. Osa ajalehtede hinnatõusule juhtis tähelepanu teisipäeva õhtul TV3 uudistesaade. Saatejuhid viitasid, et juba pool aastat on raske leida mõnda lehenumbrit, kus ei räägitaks mõnest järjekordsest hinnatõusust.

“Aga kas olete tähele pannud, mis on juhtunud kioskis müügil olevate ajalehtede enda hinnaga?” küsis saatejuht. TV3 viitas, et hinna on jätnud samaks Eesti Päevaleht, Postimees ja Äripäev, koguni veidi alandas oma hinda Nelli Teataja. Hinda tõstsid aga ajalehed, kellel on protsentuaalselt vähem tellijaid ja suur osa lehtedest müüakse üksikmüügis.

Nii tõstis Õhtuleht hinda 2 eurosendi (0,32 krooni) võrra, Eesti Ekspress lisas hinnale 3 senti (0,47 kr) ja Maaleht 8 senti (1,25 krooni). Ka Saaremaa leht Meie Maa, mida veel detsembris sai üksikmüügist osta 5 krooni ehk 32 eurosendi eest, maksab nüüd 40 eurosenti ehk 6,25 krooni. Reedese lehe hind tõusis 6 euro-sendi võrra ja on nüüd varasema 10 krooni asemel 0,7 eurot (10,95 krooni).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 173 korda, sh täna 1)