Tööpakkumisi tuleb juurde

Niisuguse rõõmustava pealkirjaga uudist oleme seoses töötusega saanud kirjutada küll väga ammu. Nimelt teatas töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepp, et tõepoolest on olukord vabade töökohtade osas pisut paranema hakanud: “Reede õhtul enne tööpäeva lõppu tuli veel mitmeid tööpakkumisi, meie töötajal oli tegu, et jõuda need arvutisse sisestada ja kõigile nähtavale kohale stendile paigutada.”

Nagu nädala alguse Saarte Häälest näha, on Kuressaare linnas saadaval 15, maakonnas 6 vaba töökohta. Enamik neist küll sellised, mis nõuavad teatavat ettevalmistust ja spetsiifilisi oskusi (näit tootmisjuht, küünetehnik, juuksur, proviisor, jurist-asjaajaja jne). Teenusekonsultant Viive Torn selgitab, et kuigi see töökohtade nimekiri pole teab mis pikk, siis aeganõudvamaks teeb sellega tegelemise tema jaoks mõnede firmade kindel soov saada töötukassalt nimekiri neist inimestest, kes nende töö jaoks paslikud on.

“Mõned ettevõtted on väga selle vastu, et nende tööpakkumine oleks avalikul pakkumisel,” märgib Torn ja toob näitena hooldustöötaja koha. “See amet on ometigi selline, mis väga spetsiifilist ettevalmistust ei vaja ja sellega peaks hakkama saama iga normaalne inimene. Selle võiks ju vabalt kõikide töötute jaoks välja riputada, aga paraku soovitakse, et töötukassa teeks nende jaoks eelneva valiku sobivatest isikutest.”

Ametliku statistika järgi oli Saare maakonna töötute arv möödunud nädalal 1419. Võrreldes eelmise nädalaga oli juurde tulnud 14 registreeritud töötut, töötuse protsent tööealisest elanikkonnast oli 9,7. “Töötutega läheb asi tasapisi kehvemaks,” sõnab Lepp. “Nädalas kümmekond inimest tuleb juurde, mis pole küll talvise aja kohta palju, aga ikkagi on töötus tõusuteel.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)