Orissaare pangakontoris avastati võltsitud 100-eurone

Orissaare pangakontoris avastati võltsitud 100-eurone

OLE VALVAS!: Valeeurosid on avastatud juba mitmel pool Eestis, Saaremaal oli tegu esmakordse leiuga. Orissaares oli sellise suveniirraha õnge läinud suveniirikaupmees.
Foto: Repro

Esmaspäeval avastati Orissaare pangakontoris võltsimistunnustega 100-eurone rahatäht ning politsei alustas kriminaalmenetlust. “Jah, selline juhtum leidis aset,” kinnitas Swedbanki Kuressaare ja Orissaare kontori juhataja Ave Reimaa-Lepik, lisades, et vastavalt korrale kutsusid nad kohe kohale politsei.

Kes võis rahatähega tasuda ja kas see oli kohalik või mitte, neid küsimusi on Reimaa-Lepiku sõnul esialgu veel vara esitada. Ta kinnitas, et juhtumiga tegeleb politsei ning tema rohkem kommentaare anda ei saa. Politsei andmetel avastati võltsitud rahatäht kella 12.15 ajal Orissaare vallas Orissaare alevikus. Saarte Hääle andmeil avastati rahatäht pangas, kuhu suveniiride müügiga tegelev inimene tõi müügist saadud raha.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul oli tegemist suveniirrahaga, millele viitavat vastavat kirja oli üritatud katta. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm kinnitas, et kuriteos kahtlustatavat hetkel ei ole. Võltsitud eurode kohta saab politsei iga päev teateid kõikjalt üle Eesti. Levinumad võltsimistunnustega eurode nominaalväärtused on 50 ja 100, kuid peenemaks vahetada on proovitud ka võltsitud 500-eurost. Kurioosumina prooviti “käibele lasta” ka 1000-eurost, millist nominaali pole aga ametlikult olemaski.

Karistusseadustiku järgi võib maksevahendi võltsija kohtus süüdi jäädes saada kuni kolme aasta pikkuse vanglakaristuse. Võltsitud raha kasutaja võib kohtus süüdi mõistmise korral saada rahalise karistuse või kuni viie aasta pikkuse vangistuse. Prokuratuuri pressinõunik Annely Erm palub kõigile kauplejatele meelde tuletada, et suure väärtusega rahatähti vastu võttes tuleks neid hoolega kontrollida, eriti suurt tähelepanu tuleks pöörata siis, kui 50- või 100-eurosega tasutakse väga väikese ostu eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)