Maleva staabiülem roteeriti peastaapi

Viimased neli aastat Kaitseliidu Saaremaa staabiülema ametis olnud leitnant Riho Lonn asus teenistusse Kaitseliidu peastaapi Tallinnas.

Kaitseliidu avalike suhete juht major Neeme Brus ütles Saarte Häälele, et leitnant Riho Lonn on olnud Kaitseliidus teenistuses aastast 1994. Aastail 1994–2005 Saaremaa malevas, 2005–2007 Harju malevas ja 2007–2010 taas Saaremaa malevas.

Neeme Brusi sõnul näeb kaitseväeteenistuse karjäärisüsteem ette, et kaitseväelane roteerub iga 3–5 aasta tagant järgmisele ametikohale, kus ta omandab uued kogemused.

“Tegemist on mingis mõttes ka elukestva õppega,” lausus Brus. “Antud juhul oli leitnant Lonni teenistus liiga pikalt olnud vaid Kaitseliidu malevapõhine ning otsustati ta teenistuse huvides roteerida Kaitseliidu peastaapi, kus ta teenib planeerimis- ja väljaõppeosakonnas.” Saaremaa maleva staabiülema kohta pole pärast Lonni lahkumist täidetud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)