Maakonna naisrühmad harjutasid tantsusamme

Maakonna naisrühmad harjutasid tantsusamme

Foto: Tõnis Kipper

15. jaanuaril toimus kultuurikeskuses maakonna naisrühmade koolituspäev, kus eeloleval suvel toimuva esimese naiste tantsupeo repertuaarile andsid lihvi Tiiu Pärnits ja Ülle Fershel. Viimane keskendus oma loodud tantsule “Kodu”, mida tantsivad kõik rühmad.

Ühistantsu õppimise järel jagunesid naisrühmad kaheks. N2-le õpetas Ülle Fershel oma tantsu “Kannelnaine” ja Tiiu Pärnitsa käe all sai kindlamaks N3de tants “Naiste reilender”. Saare maakonna rahvakultuurispetsialisti Krista Lemberi sõnul osalesid koolitusel Ritsikas ja Kadrid Kuressaarest, Kärlalt Kadaka mari, Orissaarest Koidukiir, Leisist Leisi Sõlus, Kaarma Kargus, Pöide Piigad, Valjalast MariAnnid ja Kihelkonnalt Tõllu tütred. I naiste tantsupidu “Naiselugu” toimub 12. juunil Jõgeval. Saare maakonnast on end peole kirja pannud 8 naisrühma, üks neidude rühm ja üks memmede rühm.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 66 korda, sh täna 1)