Jahimehed näitavad trofeesid

Jahimehed näitavad trofeesid

Foto: Egon Ligi

Esmaspäeval avati Kuressaares keskkonnaameti saalis Saarte jahimeeste seltsi ja keskkonnaameti koostöös jahitrofeede näitus. Fotol arutleb keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni jahinduse spetsialist Jaan Ärmus (vasakul) noore jahimehe Arli Toompuuga sarvede eripärade üle.

Kokku on eri suuruses eksponaate välja pandud 100 eksemplari ringis. Väiksematest trofeedest võib leida rebase, metssea, kopra, kähriku ning suuremate seast hirve ning põdra pealuid või sarvi. Väljas on ka aastatel 2008–2010 parimaks hinnatud trofeed, mis edaspidi saavad rännata veel suurematelegi näitustele.

Teadjamad näitusekülastajad saavad eksponaate silmitsedes järeldada, millistel loomadel oli häda parasiitidega, kes on kunagi auto alla jäänud või kes mõne muu vea pärast maha lastud. Näitus keskkonnaameti saalis Tallinna 22 on üleval veel ka täna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)