Spaad loodavad jätkuvalt venelastele (4)

Aastavahetus ja uue aasta algus, kui Kuressaare suuremates spaades veetsid aega peamiselt venelastest kliendid, näitab, et huvi Saaremaa vastu neil on. Nii mõnigi spaa on ennast aina rohkem pööranud näoga venelaste poole, rõhudes ka rohkem venekeelse teeninduse korrektsusele.

Oma aastavahetuse klientide üldarvu ning vene rahvusest klientide osa nendest ei soovinud Saarte Häälele avaldada ükski suurematest spaadest. Nii Saaremaa Spa Hotels, GO Spa ja Grand Rose aga märkisid, et aastavahetusel ja uue aasta alguspäevadel moodustasid venelased nende klientidest märkimisväärse osa. Vaid Grand Rose’i müügijuht Mario Sau täpsustas, et see osa oli 85% kandis.

Samuti Kuressaare spaaturul tegutseva Arensburg Boutique Hotell & Spa tegevjuht Terje Nepper ütles samas, et nende ettevõttes oli venelaste osakaal väike. Venekeelse klientuuri suurenemist kinnitas Saarte Häälele ka turismiinfo juhataja Karmen Paju, kelle sõnul suurenes aastavahetuse paiku ka nende maja külaliste hulgas venelaste arv.

Saaremaa Spa Hotelsi müügi- ja turundusosakonna juhataja Frey-Christian Fernelius ütles, et nende ettevõte on vene klientuuri siiameelitamisega tegelenud strateegiliselt ja nüüd on näha, et Saaremaa Spa Hotels on ka nende poolt omaks võetud.

Ferneliuse sõnul on nende strateegia edu võti multikultuursuses, ehk siis võetakse töötajaid tööle klientuuri silmas pidades. “Meil on uus vene keelt oma emakeelena rääkiv arst dr Alexander Jaanson, kellel on lisaks tugev kogemus välismaalt. Samuti töötab meil toitlustusosakonnas juhtival positsioonil eesti venelanna, müügiosakonnas aga Läti venelane,” loetleb Fernelius, kes pole ka ise Eesti verd.

Ameerikast ei tulda

Seda, et venelaste siiapoole meelitamine on vilja kandnud, kinnitas ka GO Spa juht Toomas Leis. “See on jätkuv protsess,” märkis ta. Leisi sõnul paneb Eesti asukoht ettevõtjad sundseisu selle suhtes, kust uusi turge otsida. “Selge on see, et Lõuna-Euroopast või Ameerikast ei hakka meile kunagi palju kliente tulema. Ligipääs on liialt keeruline,” nentis ta ning ütles, et meie turgudeks on ikka lähiriigid. Ta märkis, et Kuressaare on koht, mida annab müüa. “Kuressaare on nii suvel kui ka talvel ilus linn,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)