Vennad Saared madistasid maadlusmatil

Maailmas on palju kuulsaid vendasid. Poksijad vennad Klitškod, kirjanikud vennad Tuulikud. Nüüd on areenile astunud järjekordsed vennad. Vennad Saared.

Minu tutvus vendadega oli suhteliselt juhuslik. Kohtusin nendega läbi Tiidu Surve, kes kutsus mind ühel talvisel õhtul, kui ma parasjagu sõrmega sulanud küünlavaha sees sorkisin, et võiks minna vaatama maadlust. Kaks venda pidavat pidama ajaloolise matši ja Tiidu Surve pidi olema ühe Saare sekundant. Ma küsisin, et mis loom see Sekund Ant on, et kas mingi uus ajaühik?

Tema vastas, et tema töö on hoida näiteks ämbrit, kui maadleja tahab suurest vaevast oksendada või siis peab maadleja laubast pintsettidega välja urgitsema teise mehe hambaid. Tegemist pole päris klassikalise või kreeka-rooma maadlusega. Pigem selline tavaline külaväljaku maadlus, kus pole eriti midagi keelatud. Peksa teist jalaga kas või niikaua, kuni teisel hakkab küünte alt verd pritsima.

Aga see selleks. Huvi see minus tekitas. Eriti veel siis, kui ma sain teada, et tegu on väga huvitavate vendadega. Tegemist on nimelt kaksikutega. Kures Saare on veidi vanem ja pikem kui Oris Saare. Oris Saarel on siiski pikemad jalad kui Kures Saarel. Viimasel on jälle musklirammu ja mõistust veidi enam. Mõlema lemmikloomaks on orav ja kurjad jutud käivad, et millegipärast võtavad oravad vanema venna paremini omaks kui noorema ja see peab võõraste möödakäijate najal oma krokodillipisaraid valama ja temale osaks saanud kurba saatust selgitama.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)