3x Rein Mägi (1)

3x Rein Mägi

 

Eesti vabariigi elanikkonna registris on täpselt 25 meest, kes kannavad
sellist nime nagu Rein Mägi. Saare maakonnas elab viis Rein Mägi.
Läinud nädalal kohtus Saarte Hääl neist kolmega.

Ehitusmeister Rein Mägi (70) Kuressaarest
Kui Kuressaare linna Kõvera tänava Rein Mägi (70) 1957. aastal Tallinnas ehituskoolis õppis, oli kursusel 25 poissi, nendest seitse Reinu ja kaks Mägi Reinu. Seda, et teda oleks kõvasti teiste nimekaimudega segamini aetud, mees eriti ei mäleta. “Mõni telefonikõne ikka vanasti tuli… Nüüd pole enam ammu säärast asja olnud…Ükskord tuli üks vale jõulukaart ka…”

*******

Üks vaba mees Rein Mägi (55) Pulli külast
“Kas mind on teiste Mägi Reinudega segi aetud? Ega väga palju ei ole. Kui ma Saikla Puidus tööl olin, siis oli meid seal küll kaks Mägi Reinu. Mina olin saekaatris, tema tegi rauatööd, oli treial. Siis vahel nalja sai,” räägib Rein Mägi (55), kes elab Orissaare vallas Pulli külas. “Kui ma mõnda aega ka Saiklas elasin, siis oli küll juhuseid, mil mõni ajakiri või arve sattus nimekaimu postkasti. Aga selliseid helistamisi, kus meid segamini aetakse, ei mäletagi.”

*******

Laimjala Rein Mägi (48) sündis 13. ja reedel
Kui see Rein-poiss sündis, oli kell täpselt 00.15 ja kalender näitas 13ndat ja reedet. Aasta oli siis 1963. Palatikaaslased hurjutanud ema, et miks ta ometi laskis oma lapse sünnikuupäevaks märkida nii pagana hullu päeva…Rikub viimati veel poisi elu ära. Aga Rein pole mees, kes mingeid endeid usub ning arvab, et see sündimise päev pole tema elu mõjutanud mitte põrmugi.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 146 korda, sh täna 1)